Groentips & Groeninfo

Suikerbloemen

Suikerbloemen

Dit is een hele mooie manier om bloemen te conserveren u kunt ze twee tot drie maanden bewaren als u de instructies goed uitvoerd. Kies platte bloemen die sterk van kleur zijn .

Bloemen zoals sneeuwklokjes bijvoorbeeld zijn moeilijk vanwege hun bolle vorm .Viooltjes anjers rozebladeren en appelbloesem zijn allemaal geschikt

Er zijn twee methoden in beide gevallen moet u de bloemen voorzichtig behandelen

Bloemen moeten schoon en stof vrij zijn .Verwijder het steelje bijna helemaal en bestrijk beide kanten  van de bloemn met opgeklopt eiwit gebruik hiervoor een penseel  onbestreken gedeelten krimpen in en kunnen schimmels veroorzaken. Bestrooi de bloemen aan beide kanten met witte basterd suiker en leg ze op een taart rooster dat u eerst afdekt met een kaasdoek of vetvrij papier Laat de bloemen 24 uur op een warme plaats staan Keer ze een paar keer om zodat ze niet vast plakken

Meng 4 afgestreken eetlepels arabisch gom met twee eetlepels rozewater beide bij veel drogisten te koop en laat dit mengsel 3 dagen staan in een afgesloten fles schud het af en toe en schud het voor gebruik Bestrijk beide kanten van de bloemen met het mengsel zoals in methode 1 staat beschreven bestooi ze met wittebasterd suiker laat ze 24 uur op en warme plek staan suikerbloemen moet u tussen lagen waspapier bewaren in dozen op een koel droge plaats Al deze bloemen zij eetbaar en een mooie versiering voor nagerechten en taarten

meer

suikerbloemen

 

17
Nov
herfstbladeren
16
Nov
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876